×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
29.09.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Tofflor

603 träffar
Sida 1 av 11

Tofflor - olika betydelse för olika människor

I kategorin tofflor hos oss på Brandos hittar du allt ifrån flip-flops till regelrätta sandaler, allt för att du ska hitta skor för inomhus- och utomhusbruk som är bekväma för dig. För tofflor har ju lite olika betydelse för olika människor. För vissa kan en toffla till exempel vara en träsko, och för andra är det inneskor med remmar som poppar upp i huvudet när någon säger ordet tofflor. Därför lägger vi alla typer av skor som helt enkelt kan användas som tofflor i denna kategori. Vi hoppas att du därmed hittar precis de tofflor du söker efter, oavsett om det är mjuka fårullstofflor, Birkenstocksandaler eller Crocs du letar efter.

Tofflor i historien

Tofflor har burits både länge och väl i vår värld, speciellt i stora delar av Asien, där det i århundraden har ansetts mycket fint att bära tofflor (antagligen av den anledningen att den som enbart har tofflor uppenbarligen inte behöver arbeta för sitt leverne). I västvärlden har tofflorna i princip blivit populära med intåget av fritiden. Tofflor var från början i västvärlden skor som användes enbart i hemmet för fritidsbruk, men de har även gjort sitt intåg i arbetslivet, där de till exempel ofta bärs av förskolelärare och sjukvårdspersonal som behöver bekväma och ergonomiska inneskor för långa dagar på jobbet.

Även tofflor kräver skötsel

Precis som alla andra skor behöver tofflor skötsel för att hålla länge. Kontrollera alltid skötselråden för dina nya skor, så vet du sedan hur du ska ta hand om dem på bästa sätt. Tofflor som ska användas utomhus mår bra av att impregneras med en passande impregnering så att de står pall mot vatten och smuts på ett bra sätt. Även mycket enklas tofflor som flipflops mår bra av skötsel. Med just flipflops kan du tänka på att torka bort smuts samt förvara skorna så att de håller formen och inte utsätts för mycket sol och temperaturskillnader.

Modet och tofflorVem minns väl inte foppa-tofflans uppkomst i Sverige under 2000-talets början? Tofflor inom modet har det funnits både före och efter Crocs, och idag är återigen tofflor av Birkenstock-typen mycket populära, vilket du som gillar bekvämlighet i dina skor säkerligen tycker om. Hos oss på Brandos hittar du dels tofflor från märken som specialiserar sig på dem, som just Birkenstock och Crocs, men även från märken med andra huvudinriktningar, som till exempel svenska Kavat och Shepherd (som gör underbara fårullstofflor för sköna kvällar i soffan). Självklart har vi även flipflopsens märke nummer 1, Havaianas!

Visa mer...Visa mindre...

603 träffar