Stövletter

1 668 träffar

Stövletter -perfekta förhöjande accessoaren till din look

Stövletter är de perfekta skorna för att ge din outfit det där lilla extra. De är enklare att kombinera med kläder än stövlar eftersom du inte är låst till att antingen gömma byxorna i höga skaft eller ha kjolen utanpå dem, de är friare än vanliga stövlar, men ger ändå en mer uppklädd effekt än ett par sneakers. Stövletten är även perfekt på hösten då det inte ännu behövs kängor eftersom temperaturerna inte sjunkit till minusgrader, och skulle det någon gång bli så kallt så finns det ju även varmfodrade stövletter för dig som vill vara fin även då!

Stövletter i historien

Stövlettens historia är en kvinnohistoria. Stövlar har det funnits i århundraden, men de bars mest av män, och först på 1800-talet började kvinnor bära stövlar i större utsträckning. Det blev mode med höga snörpningar på stövlarna. När sedan kvinnornas kjolar började bli kortade under 1900-talet så blev stövlarna synliga och man kunde börja experimentera med hur modellerna skulle se ut. Stövletterna var med sina klackar och korta skaft enklare materialmässigt, och blev snabbt populära.

Ta hand om dina stövletter

Stövletter kräver som de flesta skor skötsel för att hålla länge och se fina ut i alla lägen. Skor i läder bör alltid impregneras innan första användningen, och därefter kontinuerligt då och då för att hålla sin tålighet mot vatten och smuts. Skulle dina stövletter bli smutsiga rekommenderar vi att du torkar av dem med fuktad trasa, alternativt en skoborste, beroende på materialet. Läs alltid skötselråden för dina stövletter och det material de är gjorda av, så kan du ta hand om dem på allra bästa sätt.

Stövletter från kända märken på Brandos

På Brandos hittar du stövletter i mängder av modeller och utföranden. Med eller utan klack, med platå, i olika material och färger. Här kan du fynda stövletter från bland annat svenska Vagabond, tyska Tamaris eller Esprit och till och med från välkända märken som Tommy Hilfiger. Välj och vraka bland modellerna för att hitta de perfekta stövletterna till din outfit. Vi satsar på att ta in stövletter från både budgetmärken och highfashionmärken, och här hittar du allt från Ten Points till Rodebjer. Så unna dig ett par nya härliga stövletter lagom till säsongen slår om!
Sida 1 av 28

1668 träffar