×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
29.09.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Sportskor

2 022 träffar
Sida 1 av 34

Sportskor - allt mellan fotboll och yoga

När någon säger sportskor kanske du spontant tänker på bollsporter eller på löpning, men faktum är att under kategorin sportskor ingår även rena fritidsskor, walkingskor, yogaskor och alla andra typer av skor som används för att utöva någon aktivitet. Om du letar efter ett par sportskor för att använda som fritidsskor är det inte så himla noga vad för sort du väljer, så länge du trivs i dem och de passar dina fötter, men om du utövar någon sport kan det vara bra att rådfråga en tränare eller annan kunnig person så du vet exakt vad för typ av skor du behöver!

Sportskorna utvecklades under 1900-talet

Idag är det nästan svårt att tänka sig att Converse All Stars först utvecklades för att användas som basketskor under 1920-talet. Men så var det, och många är de skor som först utvecklats för sporter av olika slag, och som vi idag använder som sneakers i våra vardagsliv. NikeAir och adidas Stan Smith är några modeller värda att nämnas i sammanhanget. Sportskorna har verkligen upplevt något av en revolution under 1900-talet och det tidigare 2000-talet, och med nya tekniker och vetenskapliga metoder så utvecklar de stora märkena sina skor för att bli ännu lättare, ännu tåligare och ännu bättre utformade för de olika sportarterna, och inte minst - för dina fötter!

Skötsel av sportskor

Sportskor kan vara de skor vi äger som tar mest stryk. Vi svettas i dem, vi springer på leriga vägar och vi sparkar boll på gröna fotbollsplaner. För att skorna inte ska bli slitna i förtid rekommenderar vi att du följer skötselråden för just dina nya skor. Generellt kan vi dock ge tipset att skor som blivit blöta bör torkas i normal rumstemperatur, eventuellt med tidningspapper på insidan för att dra ut fukten. Detta för att sportskor ofta är behandlade så att de får speciella egenskaper, och dessa egenskaper kan skadas när du torkar skorna i till exempel torkskåp eller med skovärmare.

Sportskor på BrandosDet finns vissa giganter inom sportskovärlden, och vi känner antagligen alla till deras namn; Nike, adidas, Puma, Reebok och Asics för att nämna några. Här hittar du dem alla, men du hittar även mindre märken och ”vanliga” skovarumärken som även har designat sportskor av olika slag. Hos oss hittar du ett brett utbud av sportskor, som både passar för fritidsbehov och ren sportutövning. Så oavsett om du letar efter ett par sköna sneakers för vardagen eller efter ett par perfekta fotbollsskor så har vi alternativ för dig!

Visa mer...Visa mindre...

2022 träffar