×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
24.09.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Skor På Nätet

454 träffar
Sida 1 av 8

Hummel ett danskt sko- och klädföretag med anrik historia.

Hummel är ett danskägt företag med anrik historia, som profilerat sig som ett sko- och klädmärke inom handboll och fotboll.

Företaget startades under namnet Messmer & Co i Hamburg 1919 av familjen Messmer. De var tidiga med att använda gummisula på skor och kängor, vilket gjorde skorna mycket populära. 1923 lanserades kollektionen Hummel med inriktning på fotbollsskor, handbollskor och cykelskor. Kollektionen blev så populär att ett särskilt företag specialiserat på sportskor och kläder, Hummel-Hummel, bildas 1935. 1956 köps företaget upp av Bernhard Weckenbrock, som döper om det till Hummel och inriktar verksamheten på handbollsskor samt fotbollsskor. 1975 säljs Hummel i stora delar av Europa. Danskarna Vodsgaard och Nielsen får upp ögonen för market och köper rättigheterna för Danmark. 1980 köper de upp hela företaget och Hummel är sedan dess danskt med huvudkontoret i Århus.

Hummel skor och kläder på de stora sportarenorna.

Hummel har en lång tradition som sponsor inom fotbollen och handbollen. Det första kontraktet tecknas1964 med klubben Grün Weiss Dankersen. Efter det följer en lång rad sponsorkontrakt med Hummel skor och kläder till storlag inom handboll och fotboll, här är några fler milstolpar: 1977 signar Hummel den danske forward stjärnan Henning Jensen, när han just flyttat till den europeiska storklubben Real Madrid. 1979 tecknar det danska fotbollsförbundet kontrakt på att spela i Hummel kläder. 1980 tecknar Hummel sponsorkontrakt med det danska handbollsförbundet. Hummel skor och kläder ses därefter på alla spelare i de danska nationella handbollslagen. 1987 har Hummel flera stora Europeiska sponsorskap, där spelarna i lag som Tottenham Hotspurs, Norwich, Hontved Budapest, Verona, Feyenoord samt det danska och det svenska landslaget bär Hummel skor och kläder. 1988 sluter Hummel avtal med storlaget Real Madrid och klubbens storstjärna Emilio Butragueño får hela Europa att vilja ha Hummel skor. 1992 vinner det danska landslaget i fotboll iklädda Hummel skor och kläder. 1996 vinner det danska damlandslaget handbollsguld med Hummelskor på fötterna. I handbollens World Cup 2007 sponsrar Hummel sju landslag och 65 spelare med sina skor och kläder. Och 2008 vinner Hummels lag AaB den danska superligan och går därmed vidare till UEFA Champions League.

Hummel skor och kläder har setts på en rad artister och stjärnor.

Hummel skor och kläder har setts på en rad kända personer, såsom Robbie Williams, Pink, Melanie C, Justin Timberlake, Viggo Mortensen, Jessica Simpson, Jennifer Lopez och Paris Hilton.

Köpa Hummel skor på nätet.

Här hos Brandos.se hittar du många modeller av Hummel sneakers att välja mellan. Fri retur med öppet köp i 30 dagar. Tveka inte - köp dina favoriter nu direkt online!

Visa mer...Visa mindre...

454 träffar