×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
29.09.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Puma Skor

138 träffar
Sida 1 av 3

PUMA - ett av världens största sportmärken.

Puma är ett av världens största sportmärken. Puma har ett brett sortiment av skor med allt från fotbollsskor, joggingskor, sneakers, high cuts, streetskor, flip flops, sandaler, ballerinaskor till stövlar. Puma samarbetar med bl.a Alexander McQueen, Rudolf Dassler, Ferrari, BMW och Mihara Yasuhiro i sin design av sko modeller.

Skor med en färgrik historia.

Företaget grundades av Rudolf Dassler efter andra världskriget och hette till en början Ruda men detta ändrades senare till Puma. Rudolf Dasslers bror Adi Dassler grundande å sin sida konkurrenten Adidas, vilket skapat en stor rivalitet mellan familjedelarna och företagen. Bröderna Dassler hade tidigare samarbetat framgångsrikt i Gebrüder Dassler Schuhfabrik och brytningen mellan bröderna omges av flera olika rykten. Världens första pumasko var modellen Atom. Framgångar på hemmamarknaden i Västtyskland följde, där bl.a. flera landslagsspelare i fotboll började använda pumaskor. 1958 började man använda Pumas speciella skologo, Formstreifen, på skorna. Puma firade framgång på löparbanorna och i de olympiska spelen. Under 1960-talet positionerade man sig på USA-marknaden som den stora utmanaren till Adidas. Puma satsade på att komma in i den amerikanska fotbollen och sponsrade en av sportens storstjärnor Joe Namath. Man knöt samtidigt till sig fotbollstjärnan Pelé som gav sitt namn åt ett par av företagets fotbollsskor. 1966 lanserades Pumas mest klassiska fotbollsskor King framgångsrikt då VM-skyttekungen Eusébio förde glans åt skorna. Under 1970-talet följde Johann Cruyff som företagets stora affischnamn.

Puma ? stora sponsorer inom internationell fotboll och Svensk idrott.

Företaget var ett tag nästan i konkurs men har de senaste åren kommit starkt tillbaka. Puma har de senaste åren haft stor framgång med sina retromodeller, där man återskapat 70-talets design på skor. Trots att Puma har avanserade tekniska lösningar, så är dem klassiska sko-modellerna forfarande dem mest populära bland sneakers-entusiaster över hela världen. Offensiva satsningar har inte bara blivit gjort i retrotrenden, Puma har dessutom kommit tillbaka på allvar inom fotbollen med både skor och kläder. Puma har satsat på att profilera sig som utmanaren. Under fotbolls-VM 2006 sponsrade dem t.ex. alla fem afrikanska landslag som deltog med skor och kläder. Puma kunde då dra bytta av att Pumas sponsrade Italien vann hela turneringen. Puma sponsrar till och med lag som Tottenham Hotspur FC i Premier League och SS Lazio i Serie A. För tre år sedan blev Puma officiell leverantör av skor och kläder till alla svenska lag som deltar i världens stora idrottstävlingar. Olympiaden i Peking är nästa stora event där dem svenska idrottarna förses med det senaste i sko- och klädesvägen från Puma

Visa mer...Visa mindre...

138 träffar