×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
25.10.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Prokeds Skor

0 träffar
Sida 1 av 1

PRO-Keds - skor som härstammar från världens första sneaker.

PRO-Keds är ett syskonmärke till Keds. Företagets historia började 1892 då The US Rubber Company utvecklade ett speciellt gummi som passade för skosulor. 1916 gick företaget samman med Goodyear som patenterade sulan de särskilda gummisulorna och döpte sina skor med till Keds, som därmed blev världens första sneaker. 1949 lanserade Keds en särskild atlet-sko-kollektion som riktade sig till basketspelare: PRO-Keds. Skorna bars bl.a av det femfaldiga världsmästarlaget Minneapolis Lakers.

PRO-Keds ? skomärket med kultstatus bland New York City's tidiga hip hop kretsar.

I slutet av 60-talet fick PRO-Keds skor kultstatus genom sin modell ?The Uptowner?, som med sin unika sula med tre ränder genast blev en favorit bland de streetsmarta ungdomarna i South Bronx som döpte om den till ?The 69er?. PRO-Keds skor fortsatte vara favoriter under många år och var kända inom New York City's tidiga hip hop kretsar som ?den första riktiga sneakern med stil?.

PRO-Keds skor - förstahandsvalet hos flera av de största namnen i USA:s baskethistoria.

I mitten av 70-talet var PRO-Keds skor förstahandsvalet hos flera av de största namnen i USAs baskethistoria, däribland Pistol Pete Maravich, Nate Tiny Archibald, Lou Hudson och Jo Jo White. PRO-Keds breddade sitt sortiment till flera olika sportskor, såsom handbollsskor, fotbollsskor, tennisskor och löparskor. Nya tekniker utvecklades kontinuerligt för att hålla sig i frontlinjen i den konkurrensutsatta sportskobranschen.

PRO-Keds skor ? ett ?must have? för Tokyos Shibu Kaji på 90-talet.

1990 boomade märket i Japan, där vintage PRO-Keds skor blev ett ?must have? för Tokyos Shibu Kaji, vilket gjorde att märket valde att satsa på några nyutgåvor av klassikerna. Men skomärket hade då fallit i glömska i västvärlden. 2002 återlanserades PRO-Keds skor i större skala, bl.a genom flera nyutgåvor av de klassiska originalen från Pro-Keds gyllene era. Företaget har vidareutvecklat sina sneakers till att återigen bli en favorit på gatan i de kretsar som är noga med vad man sätter på fötterna.

Köpa PRO-Keds skor på nätet.

Här på BRANDOS.se hittar du flera PRO-Keds skor att välja mellan. Fri retur, öppet köp i 30 dagar. Tveka inte - köp dina favoriter nu direkt online.

Visa mer...Visa mindre...

0 träffar