×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
31.03.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Paul Smith Skor

0 träffar
Sida 1 av 1

Paul Smith ? essensen av brittisk stil.

Den Engelske modedesignern Sir Paul Smith föddes i Beeston, Nottingham 1946. Han är en av modeindustrins mest hyllade designers för män och har under sin karriär blivit något av en ikon för den brittiska stilen. Ett av de tydliga kännetecknen i Paul Smiths design är de smalrandiga multifärgade mönstret som nästan alltid återfinns någonstans på plaggen och skorna. Det sägs att en nyckel till Paul Smiths enorma framgång är att han är en lika duktig affärsman som designer, Paul Smith förstår både sina kunder och hur retail branschen fungerar samtidigt som han har en unik känsla för stil. Paul Smiths design har beskrivits som "Savile Row meets Mr Bean", klassisk med ett stänk av nördighet, vilket ger bäraren en individuell men klassisk stil.

År 2001 adlades Paul Smith av Drottning Elisabeth II för att han satt England på kartan som ett modeland. Paul Smiths väg in i modevärlden var en ren olyckshändelse. Han var helt inriktad på att bli tävlingscyklist men råkade ut för en svår olycka som gjorde att han fick spendera sex månader på sjukhus. Under den tiden lärde han känna nya vänner, ett umgänge som bestod av studenter från den lokala konsthögskolan. Diskussionerna rörde sig kring de samtida konstnärerna Mondrian, Warhol, Kokoshka, David Bailey och man lyssnade på Rolling Stones och Miles Davis. Det var där som Paul Smith insåg att han ville vara en del av den färgrika konstvärlden med idéer och tron på att förändra.

Kort tid efter det hade han öppnat sin första modebutik i Nottingham, tillsammans med sin nuvarande fru Pauline Denyer. Paul började ta lektioner i design och sömnad och Pauline hade examen från modelinjen på The Royal College of Art, så tillsammans designade och producerade de herrkläder. 1976 lanserades Pauls Smiths första kollektion i Paris.

Under de kommande 20 åren etablerade Paul Smith sig som den mest framstående brittiska designern. Med en förmåga att förutse och även starta trender som sträcker sig vidare än till ?bara? kläder och skor. Paul Smith är fortfarande helt involverad i alla delar av affärsverksamheten, design, materialval, godkänna val av butikslägen och utvecklingen av affärsverksamheten. Det sägs vara en del i varför märket har behållit sin unika profil och särställning under alla år trots att det växt enormt. Under hela sin karriär har han behållit sin humoristiska och busiga inställning till den klassiska stilen och det traditionella hantverket.

Ett modehus med kläder, skor, väskor och accessoarer.

Idag designar modehuset Paul Smith 12 olika kollektioner: Paul Smith, Paul Smith Women, PS by Paul Smith, Paul Smith Jeans, Paul Smith London, R.Newbold, Paul Smith Accessoarer, Paul Smith Skor, Paul Smith Fragrance, Paul Smith Watches, Paul Smith Pennor och Paul Smith inredning.

Skor och sneakers med kvalitet i finishen.

Paul Smith skor och sneakers håller högsta kvalitet med noggrant utvalda material. Designkontoret ligger fortfarande i Nottingham, merparten av Paul Smith skor och kläder tillverkas i England och Italien. Det traditionella hantverket är en utgångspunkt, vilket märks i skornas detaljer och finish.

Köpa Paul Smith skor på nätet.

Här på Brandos.se hittar du Paul Smith skor och sneakers för män. Fri retur, öppet köp i 30 dagar. Tveka inte - beställ dina favoriter nu direkt online.

Visa mer...Visa mindre...

0 träffar