×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
26.09.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Nike Skor

161 träffar
Sida 1 av 3

Nike - ett skolexempel på en modern framgångssaga.

Phil Knight och Bill Bowerman började sitt samarbete på 60-talet. Bowerman hade till dess varit löptränare på University of Oregon och ständigt sökt nya vägar för att utveckla idrottarna i sitt lag, bl.a genom att hitta bättre löpskor.

Knight var en talangfull medeldistanslöpare från Portland som kom till University of Oregon 1955 och där fick Bowerman som tränare. Knight tog sedan sin MBA i Finance på Stanford University. Då försökte han få Japanska tillverkare att nappa på sin idé om att göra högteknologiska sportskor som skulle slå de Tyska märkena (läs Adidas och Puma) som då dominerade marknaden. Han fick då tillstånd att utveckla och sälja proffs löpskor från det japanska märket Tiger Skor i USA. Knight kontaktade då Bowerman, som blev hans kompanjon.

De grundade bolaget Blue Ribbon Sports. Knight åkte USA runt och sålde Tiger löparskor direkt från bakluckan på sin gröna Plymouth Valiant medan Bowerman dissekerade Tigerskorna för att se hur han skulle designa om dem för att få högre prestanda. Deras första anställde var löparkompisen Jeff Johnson som Knight hade lärt känna på Stanford. Johnson utvecklade företaget genom att etablera en postorderverksamhet, som gjorde att företagets försäljning av skor lyfte rejält.

Personerna bakom det geniala swooshen och ?Just do it?.

Johnson var den som kom på namnet Nike 1971. Namnet är taget efter den grekiska segergudinnan Nike. En kvinnlig designstudent på Portland State University, Carolyn Davidson, designade logotypen, den så kallade swooshen. Phil Knight var den som myntade Nikes oslagbart bra slogan "Just do it" och Bowerman var den som designade de epokgörande Nikeskorna med "våfflande" undersidor. Ryktet säger att han fick fram mönstret genom att använda sin frus våffeljärn.

Nike skor och kläder bärs av de stora stjärnorna.

På 1980-talet blev Nike marknadsledande på sportskor, mycket tack vare Nike Air teknologin. Nike hade stora framgångar med skon Air Jordan och basketstjärnan Michael Jordan som galjonsfigur. Nike satsade stort på skor och kläder för löpning och fotboll och sponsrade stora lag inom dessa sporter. Man gjorde även en stor satsning på Europa och tack vare framgångsrika sponsoravtal inom fotbollen blev man en stark konkurrent till Adidas som tidigare varit ledande i Europa på skor och kläder för idrottsmän.

På 90-talet utvecklade Nike sin verksamhet till Golf skor och kläder och 1996 tecknade Nike sponsoravtal med Eldrick ?Tiger? Woods. Nike började även med skor och kläder för cykilster och tecknade samtidigt ett kontrakt med Lance Armstrong.

Nike skor för alla atleter (?If you have a body, you are an athlete?).

Nike är ett skolexempel på en modern framgångssaga. Nike är idag världens största märke inom sportindustrin. Tack vare ett unikt innovativt fokus, med ständig produktutveckling så har man ett försprång när det gäller tekniska lösningar för skor och kläder som ska ge idrottsmän de bästa förutsättningarna för att nå sina mål.

Köpa Nike skor på nätet.

Köp dina Nike skor nu direkt på nätet! Här hos Brandos hittar du flera modeller att välja mellan sneakers, löpskor och streetskor för både herr och dam. Snabb leverans och öppet köp i 30 dagar. Tveka inte - köp dina favoriter nu direkt online.

Visa mer...Visa mindre...

161 träffar