Kängor

5 063 träffar

Kängor för både vandring och storstad

Kängor kan vara den mest multifunktionella typen av skor. Det finns kängor för såväl vandringen i skog och mark som för en storstadshelg i London. Därför kan det vara bra att tänka på ändamålet för kängan först när du ska köpa nu. Har du tänkt vandra uppför Kebnekaise i dem eller ska de användas som vardagskängor på bussen till och från jobbet? Behöver du snörade vandringskängor eller räcker det med en dragsko som i en chelsea boot? Måste kängorna vara helt vattentäta eller kan det räcka med en impregnering? Oavsett vad du letar efter så har vi ett brett utbud här på Brandos med kängor för de allra flesta ändamål.

Kängornas historia

Kängor är en av våra äldsta skomodeller, och det visar sig inte minst på den uppsjö av modeller det finns av denna älskade sko. De flesta kängor skapades från början som någon form av arbetssko med en funktion. För att ta några exempel så har vi cowboy boots, som från början fick sin ganska höga klack som en skyddsfunktion så att ryttarna kunde bromsa med fötterna i stigbyglarna. Funktionshistorien märker man även hos till exempel Dr. Martens, som från början utvecklades som en arbetssko för hårt arbetande män, med en skyddande stålhätta och rejäla sulor. Idag är dessa kängor stil-statements som säger mycket om vem du är.

Ta hand om dina kängor

Eftersom kängor kommer i så många olika utföranden och modeller är det viktigt att du alltid läser skötselråden för just dina kängor när du köper dem. På så sätt får du reda på hur du ska ta hand om dem för att de ska hålla sig fina och hela så länge som möjligt. Generellt kan vi dock säga att de flesta kängor mår bra av att impregneras med en spray som är avsedd för det material kängorna är gjorda i. Impregneringen hjälper nämligen kängorna att stöta bort både fukt och smuts, och då håller de sig alltså finare längre utan att du behöver ta fram skoborsten för rengöring.

Kända märken på Brandos

På Brandos hittar du kängor från en mängd kända märken, och i en mängd olika stilar. Här hittar du allt från Timberlands gula klassiska kängor med skön räfflad sula och ett coolt och stilsäkert utseende, till svenska Vagabonds snygga och klassiska kängor. Just Vagabond gör många skor i den rena skandinaviska stilen som tack vara sin stilrenhet håller modemässigt i årtionden framöver.
Sida 1 av 85

5063 träffar