×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
06.04.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Herrskor

1 359 träffar
Sida 1 av 23

Herrskor - både för arbete och fritid

Herrskor har historiskt sett ofta tillverkats för en speciell funktion, gärna arbetsrelaterat. Under det sena 1900-talet och under 2000-talet har dock marknaden för moderiktiga skor för män exploderat, och idag finns det ett stort utbud av herrskor, så att du kan välja skor för alla livets tillfällen. Det är inte längre bara kvinnor förunnat att välja och vraka i garderoben för att hitta matchande skor till en outfit, utan nu kan även du som man hitta snygga skor som passar till dina olika kläder.

Herrskor genom tiderna

Vid tillverkningen av herrskor genom historien har fokus oftast inte lagts på skönhet, trender eller stil, utan ofta har de olika stilarna kommit till ur en funktion, till exempel utvecklingen av de arbetarskor som senare blev Dr. Martens kängor med stålhätta och tåligt läder. Eller för ett annat exempel, chelsea boots och jodhpurs, som ursprungligen är ridskor, men som vi idag använder i våra vanliga liv, både till vardags och till fest. Spännande är också att de flesta herrskor idag även anses kunna bäras av damer, medan damskor ofta inte bärs av herrar i vår tid. Så har det dock inte alltid varit (mellan 1600-, och 1800-talet bar män allt som oftast till exempel skor med hög klack). Det återstår att se vad framtiden har att bjuda på när det gäller herrskornas utveckling!

Herrskor och skötsel

Som med alla skor är det viktigt att du sköter dina herrskor för att de ska hålla sig snygga och fina så länge som möjligt. Även för skornas funktion är det viktigt med skötsel, då till exempel läder på skor kan torka ut om du inte smörjer in det med läderfett eller annan skötsel då och då. Smuts nöter på skorna, så se till att rengöra dina herrskor när du får tillfälle, så kommer du kunna njuta av dina favoriter i många långa år.

Sneakers och loafers, idag kan män välja och vraka bland härliga skor!

Som vi nämnde tidigare så har modet och trenderna för herrskor verkligen utvecklats enormt de sista fyrtio-femtio åren. Från början av 1900-talet då i princip bara män i de övre klasserna hade något annat än arbetsskor så kan män av vårt moderna samhälle njuta av allt från snygga slimmade skor till kostym till avspända loafers och självklart sneakers i alla dess former. Speciellt sneakers är en viktig del av herrskornas modevärld. Märken som Nike och adidas har drivit sneakerstrenderna framåt med modeller som NikeAir och adidas Superstar.

Visa mer...Visa mindre...

1359 träffar