Gummistövlar

721 träffar

Gummistövlar på Brandos

Gummistövlar är ett utmärkt sätt att skydda fötterna från fukt under regniga dagar, eller varför inte i skogen på svampplockning. Välj gummistövlar som passar dig och din stil. Med dagens stora utbud av gummistövlar så kan verkligen alla hitta en modell och ett utseende som passar just dem. Med allt från neonfärger till de klassiska seglarstövlarna finns det idag en otrolig variation på marknaden, något som inte riktigt existerade för bara något tiotal år sedan. På Brandos hittar du gummistövlar från massor av kända märken och i många roliga modeller, för både dam, herr och barn.

Från engelska militären till rosa designgummistövlar

Gummistövlarna har sitt ursprung i den brittiska militären, som under 1800-talet utvecklade en stövel som skulle stå emot väta. Den kallades allmänt för Wellington-boot, men var i början främst gjord av kalvskinn och läder. När man under mitten av 1800-talet kom på hur man kunde forma rågummi, så kallad vulkanisering, började några tillverkare att producera Wellingtons i gummi, och succén var total. Från början var stövlarna mest tänkta som arbetsstövlar till bönder och andra som gick mycket i blöta marker, men gummistövlarna spred sig snabbt även som en fritidsstövel. Idag finns det gummistövlar i allt från de gamla klassiska svarta och gröna modellerna till blommiga och prickiga versioner.

Sköt om dina gummistövlar

Gummistövlar mår bra av att stå torrt och mörkt när de inte används. Då skyddas deras egenskaper så att de håller längre. Efter användning kan du enkelt rengöra dina gummistövlar genom att spola av dem på utsidan samt torka av med en trasa. Har stövlarna en uttagbar sula mår de även bra av att sulan får luftas utanför stövlarna då och då. Skulle det komma in fukt inuti stöveln kan denna fås bort genom att sticka i tidningspapper i stövlarna. Tidningspappret drar åt sig fukten.

Gummistövlarnas revolution

Dagens gummistövlar har under de senaste årtiondena verkligen upplevt en revolution. Från att ha varit en ren fritidsstövel som enbart handlade om funktion så har gummistövlarna utvecklats till något av ett modestatement. Satsa gärna på ett par klarröda gummistövlar för att liva upp en regnig dag, eller varför inte ett par blommiga att ha i sommarstugan? Vi har gummistövlar i alla tänkbara modeller och färgkombinationer, och här hittar du även de klassiska gummistövlarna från svenska Tretorn och även de mycket moderiktiga svarta Hunter-gummistövlarna.
Sida 1 av 13

721 träffar