Fritidsskor

3 286 träffar

Fritidsskor - allt från pumps till kängor

Fritidsskor är en otroligt bred beteckning på näst intill alla de skor vi använder i vårt dagliga liv. Tofflor, vandringskängor, sandaler och sneakers, you name it, de kan anses vara fritidsskor. Och visst är det väl härligt att det finns ett så stort utbud av just fritidsskor, det visar ju ändå att vi har massor av tid för att ägna oss åt aktiviteter vi tycker om, oavsett om det är att vandra i fjällen med ett par vandringskängor, att spatsera på varma gator i Rom i ett par sköna sandaler, eller att mysa hemma i soffan med ett par mjuka tofflor på fötterna.

Fritidsskor i historien

För de stora massorna har fritidsskor faktiskt inte funnits speciellt länge. Fram till industrialiseringens intåg var det mest adel, kungligheter och de riktigt höga klasserna som ens hade ett behov av fritidsskor, eftersom de var de enda som hade råd att investera i skor för sådana aktiviteter. Men med industrialiseringen och i takt med att vi fick mer och mer fritid så uppstod även behovet för fritidsskor av alla de slag, från sportskor till vandringskängor till fina skor till fester och glada tillställningar. Med sneakersens intåg under 1900-talet befäste fritidsskorna sitt grepp om befolkningen som inte bara skor som används under speciella aktiviteter, utan som skor du bär för att det är din stil.

Skötsel av fritidsskor

Eftersom det finns så många olika typer av fritidsskor är det viktigt att du alltid läser skötselråden för just den typ av skor du köper. Detta för att du ska kunna ta hand om skorna på bästa sätt och njuta av dem i många år framöver. Generellt kan dock sägas att de flesta skor mår bra av en impregnering innan du börjar använda dem, även sandaler och tofflor. Varför? Jo, för att impregnering skyddar materialet mot fukt och smuts, och även om det inte gör sandaler vattentäta vid regn, så gör det att skorna inte blir smutsiga och slitna lika fort.

Fritidsskor på Brandos

Hos oss hittar du fritidsskor i alla kategorier, från tofflor till sneakers och pumps. Vi satsar på kvalitativa och kända märken, och därför känner vi oss säkra på att du kommer hitta passande fritidsskor i någon av alla våra kategorier. Varför inte ett par fräscha sneakers från Nike? Eller ett par mjuka tofflor från svenska Shepherd? Oavsett vad du letar efter så hittar du fritidsskor hos oss!
Sida 1 av 55

3286 träffar