×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
×
02.04.2020: Våra leveranser fortsätter som vanligt, 1-4 arbetsdagar
OUTLET30-70%

Damskor

20 träffar
Sida 1 av 1

Damskor i alla dess färger och former

Damskor är nog den typ av skor som kommer i flest olika varianter, färger och former. Med dagens mode finns det otroligt stor chans att utveckla din egen stil och att verkligen satsa på både skor och kläder som passar dig allra bäst. Idag finns det även damskor för livets alla tillfällen. Ett par härliga och fotriktiga Birkenstock-tofflor passar perfekt till lata dagar på semestern, medan ett par snygga pumps i utmärkande färg är perfekta till den lilla svarta klänningen på årets alla festligheter. Det finns helt enkelt ett par damskor för varje behov.

Damskor genom tiderna

Damskor har genom tiderna sett mycket varierande ut, allt beroende på rådande stil och mode. För att ta ett exempel kan nämnas pumps, som för oss idag är mycket klassiska damskor med klack som ofta bärs vid festligare tillfällen. Från 1600-talet fram till 1800-talet användes även klackskor i varierande utsträckning av män, men då ofta av män i de högre samhällsklasserna. Pumpsen, eller klackskorna användes i sociala sammanhang och har i princip aldrig varit arbetarskor. Först under 1900-talet utvecklades pumpsen till de utpräglade damskor de är idag.

Skötsel av dina damskor

Dina damskor ser snyggare ut och håller längre om du sköter om dem. Se därför till att alltid ta reda på skötselråden för just dina nya par skor, så kommer du att kunna njuta av dem ännu längre. Det vi generellt kan säga är att de flesta skor mår bra av att bli impregnerade, oavsett om de är tänkta att vara vattentäta eller inte. Detta för att skor som är impregnerade stöter ifrån sig vatten och smuts bättre, och på så sätt håller sig materialet snyggare längre, oavsett om det gäller ett par fina remsandaler eller ett par rejäla vandringskängor.

Från Jimmy Choo till Moheda - olika damskotrender

När det gäller märken kan nog var och en av oss räkna upp kända märken som gör snygga damskor, oavsett om det gäller gummistövlar eller festskor. De riktigt stora, som Christian Louboutin och Jimmy Choo är bekanta ur både tv-serier och de stora modemagasinen. Damskor som alltid har hög trendfaktor men som kanske är lite mer bärbara i vardagslivet är så klart sneakers från Converse, adidas eller varför inte Nike? På den svenska trendhimlen för damskor har återigen härliga märken som Mohedatoffeln och Tretorn gjort återintåg med till exempel träskor och gummistövlar i nya och trendiga designer.

Visa mer...Visa mindre...

20 träffar